Semesterblogg 2008

Semesterblogg 2008

Semesterresa 2008

I år blir det fjällen, här hemma i Sverige. Mål: Stekenjokk, en bit
från Saxnäs vid marsfjället. Resan börjar onsdagen den 11 juni. Bloggen
kommer uppdateras minst en gång per dag.

Onsdag

På vägPosted by Alexander Johansson Wed, June 18, 2008 11:30:16
Efter tidig väckning - ja, jag säger tidig fast jag blev väckt halv åtta, för jag har semester nu, och då är halv åtta tidigt - blev det snabb frukost och sen pratade vi lite med vår värd för natten innan vi åkte iväg.
Eftersom vi åker på stora vägar idag är det inte så mycket att se, men vi kommer snabbt fram.
Just nu regnar det lite, vi får väl se hur länge vi får åka innan vi åkt förbi den här skuren. Vi passerade i alla fall Örebro för en stund sedan och är strax halvvägs till Mariestad.

  • Comments(0)//blog2008.j-web.se/#post24

Tisdag

På vägPosted by Alexander Johansson Tue, June 17, 2008 12:36:29
Idag blev det till att vakna tidigt. Vi åt en snabb frukost vid sjutiden och sen kom Eva och Åke och fikade innan vi skulle ge oss iväg.
Vi satt ute och hade sällskap av en ekorre, som hoppade från tall till tall på jakt efter kottar, som den sedan satt och gnagde på. Den var ganska orädd, och jag har en del kort på den, naturligtvis.
Vid halv elva-elva lämnade vi Hudiksvall och for söderut mot Gävle. Jag har fått bestämma vilken väg vi ska ta hem, så jag har valt att åka över Tärnsjö.

Vi ska också stanna på Kinnekulle innan vi åker sista biten hem, för att förhoppningsvis få se några fler orkidéer. Vi får se hur det blir - vi är något sena för Guckusko, men jag koppas att vi har tur och det finns några kvar.
Jag tror faktiskt inte jag har varit där på 20 år! Jag satt och funderade förut och jag tror inte jag har varit på Kinnekulle sedan skolresan i fjärde eller femte klass. Det är ju inte klokt, egentligen. Kinnekulle som ligger så nära... Jag har varit oftare i Dalarna, vilket ju är betydligt längre bort.

Vi tar det lite som det kommer idag, vi har inget speciellt mål utan kör till vi tröttnar och hoppas vi hittar en camping ganska snart efter det.

  • Comments(0)//blog2008.j-web.se/#post22

På väg neråt

På vägPosted by Alexander Johansson Sun, June 15, 2008 14:49:14
På vägen mellan Gäddede och Strömsund regnade det hela floder. Dessutom fick vi använda reservdunken, för soppan höll på att ta slut. Det är så långa mil här uppe...

I Strömsund tankade vi och handlade lite innan vi fortsatte. Inget mål för dagen finns, vi tar det som det kommer.

  • Comments(0)//blog2008.j-web.se/#post16

Fredag den 13:e

På vägPosted by Alexander Johansson Fri, June 13, 2008 10:17:42
Klockan 10.00 lämnade vi Åsarna efter att ha fotograferat bland annan kattfot och ett monument - ja, en staty i alla fall.
Det var betydligt varmare nu på morgonen än vad det var i går kväll, vilket var trevligt. Vi såg också till att fylla på kylarvattnet innan vi åkte. Det är ju den där dagen idag, så det är ju bäst att inte ta några risker...smiley

Det preliminära målet idag ät Fatmomakke, men vi får se hur det går. Nu är vi ju i alla fall såpass långt norrut att det är värt att sitta och spana genom fönstren. Man vet aldrig, rätt som det är kanske det kommer ett gäng renar.
Men som det är nu är det bäst att spara på batteriet...

  • Comments(0)//blog2008.j-web.se/#post12

Träd

På vägPosted by Alexander Johansson Thu, June 12, 2008 18:58:40
Typiskt. Förlorade ett helt inlägg pga signalfel. Hur var det egentligen med full täckning, Telia?

Nå, träd, alltså. Det finns det gott om. Det lustiga är att när de har kalhuggit ett område här uppe så har de lämnat kvar en massa träd längs vägarna, vilket gör det i stort sett omöjligt att fota de vyer som uppkommit genom kalhyggena.
Men det finns nog en tanke bakom det också. Och det lär ju finnas fler vyer att fotografera, så det är ingen mening med att sitta här och gny.

Älvarna här uppe är fulla av vatten. På vissa ställen har det till och med varit mer vatten än sist jag var här, visserligen några år sedan men ändå. Här märker man inte av torkan, den saken är klar. Fast här är ju älvarna fulla pga snösmältningen i norska fjällen. Det lär ha varit massor med snö där i vintras.

Nu är det lite träsmak, alltså. Längtar efter dagens stopp, Åsarna blev det efter viss diskussion och olika jämförelser. Vi har inte långt kvar nu, vilket dessvärre gör träsmaken än värre...

  • Comments(1)//blog2008.j-web.se/#post8

Ny dag

På vägPosted by Alexander Johansson Thu, June 12, 2008 11:25:46
Idag sov vi till nio. Det blev rätt sent igår, och vi har ju inte direkt bråttom. Jag kan nämna att Klarälven var ovanligt mygglös. Jag såg en mygga. På hela kvällen. Tyvärr var det knott istället, men så kan det vara ibland. Inget att hänga läpp för.

Dagens stora jobb hittills har varit att tömma toaletten i husbilen, så jag har faktiskt jobbat i hela tio minuter! Ganska ointressant, jag vet, men jag kan ju inte bara skriva sånt som är intressant...

Nu är vi i alla fall på väg igen. Vi lämnade Stöllet vid elvatiden, och färdas nu på regnvåt väg. Solen skiner, och det finns inte ett regnmoln i sikte, men regnat har det, och det rejält.

Vi har ännu inte satt något mål för dagen. Återkommer om det. Nu ska jag njuta av den vackra utsikten ett tag.

  • Comments(0)//blog2008.j-web.se/#post6

Uppdatering

På vägPosted by Alexander Johansson Wed, June 11, 2008 17:32:01
Efter att ha passerat Frändefors kom första regndropparna, fast de var inte många. I Mellerud regnade det i några minuter, i alla fall för oss, jag antar att det fortsatte regna efter vi hade åkt förbi, och gärna för mig.
När vi nådde Åmål kom det rent enorma droppar, men dessa åkte vi också ifrån. Därefter har det varit soligt och varmt. Vi gjorde ett kort stopp för bensträckning utanför Säffle innan vi fortsatte.
Dagens mål är Stöllet vid Klarälven, där det är tänkt att vi ska stanna för natten.

  • Comments(0)//blog2008.j-web.se/#post3

På väg

På vägPosted by Alexander Johansson Wed, June 11, 2008 15:26:45
Nu är vi äntligen på väg. Fortfarande i Trollhättans kommun, men första steget, och det största, är taget, och nu ska vi bara njuta av resten. Fram med kameran!

  • Comments(0)//blog2008.j-web.se/#post2
Next »